Nytt program ute! Eurobirdwatch nu på lördag 5 oktober

By | 1 oktober, 2019
Ung duvhök (ringmärkning) Foto: Lena Carlsson

Ung duvhök (ringmärkning) Foto: Lena Carlsson

Nu har det nya programmet kommit och ska inom kort ligga för nedladdning även här på hemsidan.

lördag den 5 oktober är programpunkten Eurobirdwatch. Denna helg räknas det fåglar i Europa och vi beger oss till Järnudda. Där kollar vi först sträcket från bergknallen Ståltippen mitt i byn. Nu är det fin tid för rovfågelsträck men även gäss och änder brukar sträcka. Vi kollar även av Lönnekullaviken vid tornet där det säkert finns mycket att spana av. Just nu är det mycket lågt vatten och det attraherar vadare och änder. 9 havsörnar sågs senaste helgen tillsammans inne i viken. Om du kommer senare kan du bara slå en signal till Jan K 070-609 29 33 Samling Parkeringen Järnudda kl 09:00 Ledare: Jan K

Här kan du läsa mer om Eurobirdwatch

http://birdlife.se/fagelintresse/arliga-evenemang/eurobirdwatch/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *