Klubb-info

styrelsemöte_130416

Fågelklubben Hultsfred bildades den 8 maj 2001. Vi är en ideell förening där medlemmarna har en sak gemensamt, intresset och fascinationen över fåglarna. Vårt verksamhetsområde är Hultsfreds Kommun.

Samtidigt som vi vill sprida och väcka intresset hos den breda allmänheten så verkar föreningen
för ökad kunskap och skydd av vår fågelfauna.

Föreningen är öppen för alla, så vare sig du är en redan inbiten fågelskådare eller nöjer dig med att titta på domherrar och talgoxar genom köksfönstret, är du välkommen. Du behöver med andra ord inte känna att du måste kunna mycket om fåglar när du går med i föreningen. Huvudsaken är ditt eget intresse oberoende kunskap.

I vårt program finns mycket olika aktiviteter och säkert hittar du något som är intressant. Bland aktiviteter kan nämnas uggleturer där bl.a. pärlugglor, kattugglor och även ibland berguven hörs.

2011 bar det iväg till gränsen mellan Polen och Vitryssland till våtmarkerna runt Biebrzafloden.

Vi har ett eget fågeltorn i Järnudda vid sjön Hulingen som vi nyligen restaurerat till nyskick. Vi har turen att ha många fina fågelmarker med skilda naturtyper runt i kommunen. Ryningen, Mörlundaslätten, Järnsjön, Vena mosse och Versjön är platser som ofta besöks.

Medlemsavgiften är 50:- per år .
Du kan betala in dessa på pg. 241188-2 och uppge namn, adress och gärna e-postadress eller ta kontakt med någon i styrelsen.

 

4 thoughts on “Klubb-info

 1. Roger Karlsson

  Hej , jag är 60+ och bor i Stenberga i Vetlanda Kommun. Jag är medlem i Vetlanda Ornitologiska. Jag obsar oxå en hel del i Virserumstrakten så jag vill bli medlem hos er i Hultsfred. Jag betalar in medlemsavgift 50 kr på ert PG mummer. Hälsar /Roger

  Reply
  1. Lena Carlsson

   Hejsan
   Välkommen i klubben! Jag hoppas du hittat vårt program på hemsidan. Vi har en del trevliga aktiviteter att se fram mot under året.
   Mvh Lena

   Reply
 2. Claus Ross

  Hej, hej.
  Fa man gå hella året till Järnuddas Fågeltornet och i tornets avspärrad område?
  Mvh
  Claus

  Reply
  1. Lena Carlsson

   Hejsan
   Ja, du kan gå till tornet i Järnudda hela året. Om du menar staketet runt tornet så får du gå in där. Det är till för att hålla boskapen utanför. Beträdnadsförbudet gäller ut i vassen och södra sjön.
   Mvh Lena

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *