Om klubben

Fågelklubben Hultsfred bildades den 8 maj 2001.

Vi är en ideell förening där medlemmarna har en sak gemensamt, intresset och fascinationen över fåglarna och medlemmarna kommer huvudsakligen från Hultsfreds och Vimmerby kommuner.

Samtidigt som vi vill sprida och väcka intresset hos den breda allmänheten så verkar föreningen för ökad kunskap och skydd av vår fågelfauna. Föreningen är öppen för alla, så vare sig du är en redan inbiten fågelskådare eller nöjer dig med att titta på domherrar och talgoxar genom köksfönstret så är du välkommen. Du behöver med andra ord inte känna att du måste kunna mycket om fåglar när du går med i föreningen. Huvudsaken är ditt eget intresse oberoende kunskap  så kommer du att lära dig lite mer efter hand.

Plattformen

I vårt program finns många olika aktiviteter och vi hoppas att du hittar du något som du tycker är intressant. Bland aktiviteterna kan nämnas uggleturer där bl.a. pärlugglor, kattugglor och även ibland berguven hörs. 2011 bar det iväg på en lite längre resa till gränsen mellan Polen och Vitryssland till våtmarkerna runt Biebrzafloden och till senvåren 2013 reser vi till Varberg för att träna fågelfotografering.

Vi har ett eget fågeltorn i Järnudda vid sjön Hulingen som vi  nyligen restaurerat till nyskick. Vi har turen att ha många fina fågelmarker med skilda naturtyper runt i kommunen. Ryningen, Mörlundaslätten, Järnsjön, Vena mosse och Versjön är platser som ofta besöks.

Medlemsavgiften är endast 50:- per år.
Du kan betala in dessa på pg. 241188-2 och uppge namn, adress och gärna e-postadress eller ta kontakt med någon i styrelsen.

Du kan även besöka vår hemsida http://fkhfred.se/ där du kan se vad som är på gång inom klubben och följa fågellivet i markerna.

 

One thought on “Om klubben

 1. Emma Hemmingsson Polder

  Hej!

  Jag jobbat med att undersöka möligheterna/riskerna med etablering av vindkraft SV om Mållila. Jag är därför intresserad av att komma i kontakt med någon kunnig på området fåglar i närheten för att diskuterat förekomst av arter, häckningsplatser osv för känsliga arter. Kontakta mig på mail emma.hemmingsson@emstrategi.se eller ring 0708685102.

  Tack på förhand

  /Emma Hemmingsson Polder

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *