Fågelskådningens dag och Fågeltornskampen nu på lördag 4 maj

By | 29 april, 2019
Fågeltornet Järnudda Foto: Kenneth Rosén

På lördag den 4 maj är fågeltornet i Järnudda bemannat från klockan 05:00 till 13:00. Vi slår samman Fågelskådningens dag med Fågeltornskampen även i år. Vi räknar de arter vi ser under tiden allmänheten bjuds för att få information om de nya anländande fåglarna samt möjlighet att spana i tubkikare. Promenaden ner till fågeltornet är ca 7 – 800 m enkel väg och här nere finns bänkar och skydd för vinden. Arter som vi nästan säkert kommer att få se är fiskgjuse, grågås, brun kärrhök och från vassen tutar säkert rördrommen. Morgonpigg eller inte så kan du komma ner när du vill. Ansvariga är Jan K och Kenneth.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *