Vinterfåglar inpå knuten 31 januari – 3 februari

By | 30 januari, 2020
Talgoxe Foto: Lena Carlsson

Talgoxe  Foto: Lena Carlsson

Nu är det dags att under fyra dagar räkna vinterfåglar vid matningen igen! Behöver du eller någon du känner hjälp med att artbestämma fåglarna vid fågelbordet kan du ”hyra” en fågelskådare för någon timme. Kostnaden är en kopp kaffe eller te. Se under fliken ”styrelse” för kontaktuppgifter. Man räknar alltså det största antalet av varje fågelart som besöker din fågelmatning. De senaste åren har det kommit in över 20 000 rapporter så det är en inventering som bidrar till att öka kunskapen om fågelfaunan vintertid. Det är inte så mycket fåglar på gång i detta milda väder men håller man bara matningen igång så dyker det alltid upp något. Inne i Hultsfreds tätort finns både koltrast, grönsiskor, steglits och stenknäckar som då och då visar upp sig. På länken nedan kan du läsa mer om evenemanget.

https://birdlife.se/snart-dags-for-sveriges-storsta-fagelrakning/

Om du undrar var alla bergfinkar är så håller nog de flesta till vid Rössjön Hallandsåsen där man tror att det uppehåller sig mellan 4 och 8 miljoner! fåglar. På länken nedan kan du läsa mer och dessutom se en video från platsen.

https://birdlife.se/miljoner-bergfinkar-vid-rossjon-hallandsasen-skane/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *