Programpunkten lördag 15 augusti ändrad.

By | 12 augusti, 2020

Det var tänkt att vi skulle rensa Hulingens strand från skräp på lördag 15 augusti. Vi har kollat sträckan från Björkudd till Alkärret och anser att det inte är lönt att dra ett igång en städning då det inte finns något att städa…just nu i alla fall. Det är bättre att lägga in en städning på vårkanten istället då vegetationen inte kommit upp och det är lättare att hitta det skräp som finns. Vi samlas ändå vid 10:00 vid Sjölyckans parkering och vi åker ner till fågeltornet i Järnudda där vi justerar lite fågelholkar, rensar bort lite vegetation  och påbörjar lite inoljning av tornet. det finns just nu ca 6-700 grågäss, flera hundra änder och ca 250 tranor runt Lönnekullaviken så det finns lite att titta på. Om du hänger på får du gärna ta med dig någon häcksax eller liknande för att klippa bort hallonsnår m.m. med runt tornet. Hoppas vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *