Gäss och örnar på Mörlundaslätten söndag 25 oktober

By | 21 oktober, 2020
Vitkindad gås Foto: Lena Carlsson

Vitkindad gås    Foto Lena Carlsson

Den riktiga hösten har varit hos oss ett tag nu och det har varit mycket att se. Alla höstfärger som till sist dök upp, tranflockar och inte minst de enorma mängderna med gäss som regnade ner över Mörlundaslätten den 4 oktober. Minst 15 000 gäss räknades in från Stora Aby ner till Åkerö på slätten. En del finns fortfarande kvar. Nu på söndag bär det iväg ner till slätten för att förhoppningsvis få uppleva lite höststämning bland fåglarna. Gäss, en och annan örn och rastande småfåglar som sånglärkor, sävsparvar och starar. Fjällvråk finns nog också på plats. Vi kör denna utflykt med Naturskyddsföreningen. Samling: Sundbergs Livs i Mörlunda kl. 09:00 Ansvariga:  Jan Karlsson(Fågelklubben) och Calle Ljungberg (Naturskyddsföreningen) Vill du dyka upp senare så slå en signal till de ovan så träffas vi någonstans.

Du har förhoppningsvis fått programmet i din hand och det finns även här på hemsidan att ladda ner. Det är fortfarande konstiga tider med tanke på Corona så vi håller naturligtvis avståndet när vi är ute med varandra. vad gäller bildvisningen i kaffestugan 21 november så kan vi inte bli hur många som helst med tanke på det så anmäl dig i tid så ska vi nog klara av det. Nästa helg är det dags för Smålandsracet då det gäller att notera så många arter som helst i vårt verksamhetsområde i tävlingen mot andra Smålandsklubbar. Det återkommer vi om. Ha det bra så länge och upplev höstens alla skepnader från krispiga klara dagar till duggregn och dis.                    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *