Gäss och örnar på Mörlundaslätten

By | 27 oktober, 2013
Bild av människor som fikar

Åtta personer åkte den 27 oktober i två bilar över Mörlundaslätten och ned till Ryningen. På slätten såg vi stora flockar av gäss. Där fanns både vitkindade-, säd-, grå-, spetsbergs- och bläsgäss. En kraftig duvhökhona slog efter en vitkindad gås utan att vi vet utgången. En havsörn satt i en ek och tittade ut över all sin tänkta middag. Det såg ut som han valde med omsorg! Därutöver såg vi bl.a. lapp- och snösparv samt några steglits innan färden gick vidare till Ryningen och den välsmakande matsäcken.

I Ryningen visade en blå kärrhökshanne upp sig fint. En fjällvråk drog förbi och några havsörnar seglade över de norra delarna. En larv skapade ett visst fotokaos innan vi gjorde ett besök vid det nya tornet vid Venen.

IMGP9853

Foto: Lena Carlsson

Nästa stopp blev vid Ryngen för att spana in vad som låg i vattnet. Där fanns sångsvanar, en flock krickor samt några gräsänder som avslutning på en trevlig tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *