Hyr en fågelskådare!

By | 16 januari, 2014

Årets ”Vinterfåglar inpå knuten” genomförs under fyra dagar från gryningen fredagen den 24 januari till skymningen måndagen den 27 januari 2014. Det är nionde året som evenemanget genomförs. Fågelklubben Hultsfred uppmärksammar detta med en utställning på Hultsfreds bibliotek fr.o.m. tisdagen den 14 januari. Här får du information om hur fåglarna klarar vintern, hur man matar fåglar, fördomar kring matning m.m. Ca 30 arter av de som man kan se på sin matning finns på bild tagna av klubbens egna fågelfotografer och här ges även en beskrivning av arterna och hur vanliga de är på matningar runt om i Sverige.

Ung Bofink med attityd.      Foto: Lena Carlsson

Ung Bofink med attityd. Foto: Lena Carlsson

Givetvis finns även information om årets fågelräkning och här finns även blanketter att hämta som ska fyllas i när man räknar individantal och arter vid sin matning. Gratismaterial som tidskriften ”Fågelvännen” finns också och om du vill bli medlem i Fågelklubben Hultsfred finns även inbetalningskort.

En nyhet inför årets räkning är att det finns fågelskådare till ”uthyrning” under lördagen den 25 januari mellan kl.10:00 till 14:00. Om du önskar kan du få hem en eller två skådare som informerar om fågelmatning och givetvis hjälper dig om du har funderingar om vad du har för arter utanför ditt fönster. Hyran består möjligen i en fika vid köksbordet men är inget krav.Är du intresserad så ta kontakt med Kenneth Rosén kenna.rosen@spray.se   0495 41415    /  070 5549202 så får du vidare information. Då vintern om än lite sent gjorde sitt intåg kan det förhoppningsvis bli lite fåglar vid matningarna till denna helg. Hör av dig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *