Invigning av Ryningen nu på söndag 18 maj!

By | 12 maj, 2014
Brushanespel Foto: Lena Carlsson

Söndagen den 18 maj är det invigning av Ryningen. Projektet som syftat till att göra området mer lättillgängligt har hållit på några år och står nu klart för att invigas! Två fågeltorn, en observationsplattform, parkeringar, leder och informationsskyltar med karta över Ryningen, bilder på fåglar och dessutom QR koder där du kan ladda ner läten på din telefon på ett antal av de fåglar som finns i området. Förhoppningsvis kommer det att bli ett  utflyktsmål för den naturintresserade allmänheten och bidra till förståelsen för våtmarkernas betydelse. Projektet är ett s.k. LONA projekt (lokala naturvårds satsningar) och ett samarbete mellan Hultsfred och Högsby kommun, Emådalens Naturskyddsförening och Fågelklubben Hultsfred.

Invigningen kommer att ske  klockan 10:00 vid det norra tornet, det sk. ”Twin Peakstornet” längs med Fågelforsvägen dit det kommer att vara skyltat. Välkomna!

Länk till annons invigning.       Affisch invigning Ryningen

 

2 thoughts on “Invigning av Ryningen nu på söndag 18 maj!

    1. Kenneth Rosén Post author

      Ja det har tagit sin tid men det blir bra. Området kommer att kunna upplevas på ett annat sätt nu med fågeltorn och med en vandringsled genom spännande marker. Vi ses där nere!

      Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *