Vinterfåglar inpå knuten kommande helg och nya skrattmåsflottar är byggda!

By | 25 januari, 2016
Stenknäckar Foto: Bengt Falke

Stenknäckar     Foto: Bengt Falke

Nu är det åter dags för ”Vinterfåglar inpå knuten”. Det är elfte året som denna räkning av fåglar vid de svenska fågelborden går av stapeln. Läs mera via länken till SOF BirdLife.

http://www.birdlife.se/sof/huvudnyhet/huvudnyhet/snart-dags-for-elfte-vinterfaglar-inpa-knuten/

Flottbyggare Foto: Jan Karlsson

Flottbyggare Foto: Jan Karlsson

Lördagen den 23 januari samlades vi återigen för att bygga skrattmåsflottar. Det blev även denna gången fyra flottar som ska placeras i Lönnekullaviken inför kommande häckningssäsong. Vi byggde och placerad ut fyra förra året också. Tyvärr blev det inga häckningar även om många fåglar sågs på flottarna.Förutom skrattmås användes flottarna av bl.a. storskarv, grågås, fisktärna, skräntärna och brun kärrhök. Vi får hoppas på ett lyckat resultat 2016. Datum för utplacering av de nybyggda flottarna kommer i nästa program som är under konstruktion. Det dyker upp här på hemsidan så fort det är klart. Så håll koll på fågelmatningen då det är mycket fåglar i rörelse nu när det börjar bli mildare. Steglits, domherre, grå-och grönsiskor och stenknäck finns inne i Hultsfred samhälle och flera rapporter finns om övervintrande rödhakar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *