Lyckad nattfågeltur och tillökning på våra skrattmåsflottar!

By | 7 juni, 2016
Den magiska tiden....

Det var 13 personer som mötte upp vid Sundbergs Livs i fredags kväll. Nattfågelturen gjordes tillsammans med Naturskyddsföreningen och färden gick först ner till Ryningen. Det var en riktigt varm kväll även om temperaturen föll ganska drastiskt efter solnedgången. Några enstaka näktergalar sjöng och en gräshoppsångare surrade en liten bit öster om vallen i söder. En kull hornuggleungar tiggde mat längs vallen och en vuxen fågel hördes hoa. Ytterligare en gräshoppsångare sjöng uppe vid plattformen. De tre planeterna Jupiter, Mars och Saturnus kunde studeras fint i tubkikare och bidrog till perspektivet på tillvaron.Två hannar och en hona nattskärra bjöd på konsert vid Trånshultsvägskälet och satte sin prägel på försommarnatten. Även Mörlundaslätten bjöd på gräshoppsångare och hornuggleungar som tiggde. En kärrsångare hördes också på håll lite öster om Eneberg längs Emån. En upplevelserik och varm sommarkväll. Senaste nytt från våra skrattmåsflottar som vi byggt och lagt ut i norra Lönnekullaviken i Hulingen är att nu finns det ungar! Två skrattmåspar har kläckt minst 2+3 ungar som tigger mat. Dessutom har ett par fisktärnor också kläckt ut två ungar som de har fullt sjå med att mata. Ytterligare ett par fisktärnor häckar förmodligen på en av flottarna. Ett lyckat projekt så långt! Årets första hösttecken sågs nu ikväll tisdag 7.6. En svartsnäppa på väg söderut rastade i norra Lönnekullaviken. Den är färdig med sitt i norr och drar nu söderut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *