Utsättning av skrattmåsflottar på lördag 1 april.

By | 28 mars, 2017
Skrattmås Foto: Lena Carlsson
Brun kärrhök hanne Foto: Lena Carlsson

Brun kärrhök hanne Foto: Lena Carlsson

Nu på lördag den 1 april är det dags att återigen bistå skrattmåsar och tärnor med lite boplatser i Lönnekullaviken. Vi klär in flottarna vi tillverkat med gammal vass och starr innan vi med båt bogserar ut dom i viken. Vi håller till vid fågeltornet och nu bör det ha kommit mycket att spana in här nere. Bofinkar och rödhakar sjunger och kanske rördrommen har dragit igång sin konsert i vassen. I viken brukar det finnas rastande änder och doppingar. Troligen har även den bruna kärrhöken anlänt och patrullerar vassarna efter något ärbart. Vid tornet finns grillmöjligheter om du så vill. Vi samlas vid fågeltornet i Järnudda klockan 10:00 och ansvariga är Janne K och Kenneth. Hoppas vi ses!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *