Följ med till Stensryds naturreservat lördagen den 22 april

By | 20 april, 2017
Tjäderhöna Foto: Lena Carlsson

Denna dag besöker vi naturreservatet Stensryd beläget mellan byn Kallersebo och Åkebosjön, väster om Hultsfred. Det är ca 30 hektar stort område med både hällmarkstallskog, kärr och sumpskog. Skogen är ganska gles och är uppemot 100 år gammal. Enstaka tallar är runt 150 år. Vi går runt i området och kollar det vi hittar och kanske vi stöter på tjäder. Arter som brukar trivas i denna miljö är spillkråka, talltita, svart- och tofsmes. Hinner vi gör vi ett besök vid Björnnäsets naturreservat också på andra sidan viken i Åkebosjön.

Vi samlas vid ICA Mathuset Hultsfred kl. 10.00 och vår ciceron för dagen är Bo Lodin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *