Det blev både örnar och gäss på Mörlundaslätten. Nästa helg…Smålandsracet!

By | 29 oktober, 2018
Havsörn ad Mörlundaslätten Foto: Lena Carlsson

De 8 personer som drog ut på söndagen fick uppleva både örnar och gäss. Ca 400 sädgäss rastade vid Tveta där även tofsvipor fanns. En fin 1k blå kärrhök dansade omkring längs dikena på jakt efter något ärbart. Sångsvanar rastade på flera olika platser och vi letade efter mindre sångsvan vid Lilla Aby utan resultat. På stubbåkern vid Torp rastade lite sånglärkor och förutom hämpling och sävsparv flög också en liten flock vinterhämplingar rastlöst omkring. Det blev fika i solen och i lä nere vid Ryningen, Venen. Det blev en liten koll från tornet där tofsvipor sträckte. Tre havsörnar seglade omkring över Ryningen. Kyligt men en fin höstdag.

Sparvuggla Foto: Lena Carlsson

Sparvuggla Foto: Lena Carlsson

Kommande helg 3-4 november är det åter dags för det årliga ”Smålandsracet” där lokalklubbarna i Småland räknar arter under 48 timmar. Vi håller kontakten via vårt lokallarm BAND och kollar av vårt verksamhetsområde. Här kan alla vara med och rapportera arter på Artportalen och du kan också höra av dig till Janne K eller Kenneth om du sett något. Alla arter räknas givetvis så har du en rödhake eller bofink i trädgården så hör av dig. Det brukar kunna finnas många arter kvar men de är långt ifrån lätta att hitta så därför är det spännande att verkligen försöka leta på lämpliga platser. Hoppas vi ses eller hör av dig om du ser något i helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *