Fågelskådningens dag med tornkampen på lördag 7.5

By | 4 maj, 2022

På lördag 7 maj är det dags igen! Fågelskådningens dag och tornkampen drar igång vid fågeltornet i Järnudda. Du är välkommen när du vill och tornet är bemannat mellan 05:00 till ca 13:30. Allmänheten bjuds in och samtidigt räknar vi arter vi ser och hör och deltar i tornkampen. Fågeltorn runt om i Sverige och även Danmark och Finland är med och tävlar om vem som kan notera flest arter. Denna tid finns det mängder att se på och passerande flyttare blandas med nyanlända som häckar i området. Rördrommen tutar på från vasshavet, skrattmåsar och tärnor finns förhoppningsvis på plats. Fiskgjusen spanar efter fisk, änder och vadare rastar och vem vet, uttern kanske kommer på besök igen…

Välkomna ut till fågeltornet och njut av denna förhoppningsvis fina och innehållsrika vårdag och glöm inte fika. Det är lätt att att man stannar kvar länge i lugnet vid fågeltornet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *