66 arter noterades under lördagen från Järnuddatornet.

By | 9 maj, 2022
Buskskvätta Foto: Lena Carlsson

Buskskvätta kom med på artlistan vid Järnudda.    Foto: Lena Carlsson

Det blev 66 arter vi noterade på Fågeltornskampen i lördags. I gryningen strax före 05.00 intogs tornet och spaningarna började i den mulna lite blåsiga morgonen. Blåsten tilltog och satte sin prägel på dagen. Sammanlagt var det 6 personer under dagen som vågade sig ner i det tidvis riktigt bistra vädret. Ett tag under morgonen blåste det riktigt rejält med duggregn och mörka skyar som tornade upp sig. Det fanns trots detta en hel del att titta på. Klicka på länken så kan du kolla in vilka arter vi hade och även alla andra lag i Sverige.

Fågeltornskampen 2022 (birdlife.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *