Höst……

By | 25 augusti, 2014
Grågäss Foto: Lena Carlsson

Att fågelsträcket så smått började redan runt midsommar kanske är glömt vid det här laget efter all värme. Nu har gul-och sädesärlor börjat samlas inför återfärden, ringduvorna kalasar på spillsäd, trädpiplärkorna är på väg mot Afrika dit även bivråkarna just nu är på väg. De är nu i skiftet augusti/september som de stora mängderna flyttar söderut. Sångare och flugsnappare som flyttar på natten märker vi inte så mycket av, förutom när de rastar dimmiga mornar. Fågelklubbens verksamhet drar  igång och just nu skall ett höst/vinterprogram snickras ihop. Har du önskemål eller tips så hör av dig till styrelsen så kan vi kanske få ihop det. Under tiden kan du spana in sträcket på flera ställen. I Järnudda vid Hulingen finns en bergknalle mitt i byn där det är bra att spana. Parkera på parkeringen till tornet och gå tillbaka upp i byn till andra huset på norra sidan av vägen där det finns en liten väg upp på berget. Även på Mörlundaslätten och vid Ryningen är det bra att kolla efter sträckande fåglar. Nu börjar snart rastande fåglar dyka upp längs åkerdiken och i våtmarker så egentligen är det värt att harva och spana lite överallt ju längre in på hösten vi kommer. Fundera på programpunkter och hör av dig så dyker programmet upp i andra halvan av september.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *