Smålandsracet i helgen 1 – 2 november

By | 27 oktober, 2014
Gärdsmygen, vår egen klubbsymbol står i startblocket inför racet... Foto: Lena Carlsson

Gärdsmygen, vår egen klubbsymbol står i startblocket inför racet… Foto: Lena Carlsson

Nästkommande helg är det återigen dags för det årliga Smålandsracet. Från klockan 00.00 natten till lördag fram till 00.00 natten till måndag gäller det att få ihop så många arter som möjligt i vårt verksamhetsområde. Förra året kom vi på 8 plats av 18 anmälda lag. Vi fick ihop hela 97 arter och det vore kul att slå i år. Med tanke på det milda väderläget som präglat hösten så är förutsättningarna goda. Under helgen kan du rapportera in dina fågelobsar på Svalan eller skicka ett mail till Kenneth. Arter som man kanske inte tycker är så ovanliga kan vara knepiga att få in så rapportera allt du har under helgen. Ett bra knep är att starta upp fågelmatningen och nu kan det dyka upp arter som man vanligtvis inte ser utanför fönstret. Förhoppningsvis blir vi ett 10 tal skådare som är ute i fält och scannar av markerna. Det gäller att täcka alla naturtyper för att få in alla arter som vi har chans på. Orre, tjäder och järpe kräver att besöka lämpliga skogsområden och att få chans på änder och eventuellt någon måsfågel måste de större sjöarna kollas av . Vi försöker puffa för att de som fortfarande inte har vårt lokallarm LineBand, ansluter sig. Hur du gör beskrivs under fliken ”Lokala larm komma igång”. Med LineBand kan man hålla kontakt och får reda på hur racet går och vilka arter som är klara eller saknas. Har du något ställe du kommer att bevaka under helgen så hör gärna av dig till Kenneth.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *