Fjällvråkarna sträckte efter dimman.

By | 7 oktober, 2015
Fjällvråk Foto: Lena Carlsson

Dimman låg tät på söndagsmorgonen den 4 oktober när programpunkten ”Euro Birdwatch 15” hade förlagts till Järnudda. En lappsparv hördes locka på vägen ner till fågeltornet och en något sen fiskgjuse bråkade med en havsörn som klagade högljutt över i Lönnekullaviken. Ståltippen, berget mitt i byn blev från 10:30 platsen där vi spanade från. En blå kärrhök dansade omkring över fälten norr om byn och många koltrastar rastade runt berget. En starflock på ca 20 ex och en sädesärla varnade då en ung stenfalk plötsligt kom på besök och påminde om att de kunde bli lunch. Solen kom fram, dimman blev till moln och rovfågelsträcket om än i liten skala kom igång. Fram till 15:20 fick vi fyra som stod på berget se 32 fjällvråkar dra mot söder. En del gick riktigt lågt och visade upp sig mot den blå himlen. Även 19 ormvråkar,1 duvhök, 13 sparvhökar och 2 tornfalkar kunde räknas in. En trevlig dag som efter dimman gav en gratis föreställning som hela tiden pågår över våra huvuden just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *