Lågt vatten i Hulingen lockar rastare…

By | 12 september, 2016
Ägretthäger Lönnekullaviken Hulingen 6.9 Foto; Calle Ljungberg

Det extremt låga vattenståndet i Hulingen lockar många rastare. Gyttjebankar och sandstränder som annars ligger under vatten ligger blottlagda och erbjuder födosökningsplatser för sträckande fåglar. Ett besök vid fågeltornet i Järnudda rekomenderas där man har fin överblick över Lönnekullaviken. På söndagseftermiddagen rastade bl.a. drygt 500 tranor, 270 krickor och 57 bläsänder. Mitt bland tranorna gick dessutom en ägretthäger omkring! På gyttjebankarna rastade även ett 10 tal större strandpipare, 12 kärrsnäppor och 2 kustpipare plus mycket annat. Om det kommer in dåligt väder så finns chansen att det verkligen kan dimpa ner stora mängder av rastande fåglar. Lite varstans längs Hulingens stränder finns  fina platser att leta efter spännande gäster. Ett kvällsbesök vid fågeltornet ger dessutom fint medljus in i viken där det bjuds på gratisföreställning just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *