Program för våren – sommaren 2018

By | 15 februari, 2018

Program vår – sommar 2017

Här kan du ladda ner hela programmet: Vårprogram-2018.pdf

Du hittar det även under menyrubriken ”Program” här ovanför.

Fredag 23 februari: Ugglor

Vi testar om ugglorna har dragit igång. Har vi tur kanske vi hör både den största, berguven och den minsta, sparvugglan. Kanske pärlugglan tar vid när det mörknar. Då aktiviteten är väldigt väderberoende får vi hoppas på det bästa. Är det läge gör vi en brasa vid Stora Hammarsjön så ta med fika och kanske något att grilla.

Samling vid parkeringen Kalvkätte trädgård kl. 17.30
Ledare: Jan K

 

Fredag 9 mars: Årsmöte
Fotoklubbens lokal Knektagården, Hultsfred.Kl. 18.30

Sedvanliga förhandlingar.
Därefter bjuder vi på kaffe/te och smörgås. Bildvisning av medhavda bilder så ta med bilder digitala, dia eller på papper.

Kallas endast på detta sätt.

 

Söndag 25 mars: Uppmärkning av Hulingens fågelskyddsområde
Vi kollar upp fågelskyddsområdet och kompletterar med skyltar och stolpar där det be-hövs.

Samling: ICA-Mathuset Hultsfred kl. 10.00
Ledare: Kenneth o Jan K

 

Söndag 8 april: Utsättning av skrattmåsflottar

Så var det dags att återigen bistå skrattmåsar och tärnor med lite boplatser i Lönnekulla-viken.

Vi klär in flottarna med gammal vass och starr innan vi med båt bogserar ut dom i vi-ken. Vi håller till vid fågeltornet och vid denna tid bör det ha kommit mycket att se här nere. Bofinkar och rödhakar sjunger och kanske rödrommen har dragit igång sin konsert i vassen.I viken brukar det finnas rastande änder och doppingar. Vid tornet finns grill-möjligheter om du så vill.

Samling vid fågeltornet i Järnudda kl. 10.00
Ledare: Kenneth o Jan K

 

Lördag 21 april: Fågeltornet i Järnudda

Rördrommen tutar, bruna kärrhöken patrullerar och fiskgjusen ryttlar över Lönnekulla-viken. Vi fixar till lite vid tornet oljar in det som är kvar och snickrar till vindskydd m.m. Förhoppningsvis finns det mycket att kolla på vid denna tid och ta gärna med nå-got att grilla.

Samling vid parkeringen i Järnudda kl. 10.00
Ledare: Jan K och Kenneth

 

Lördag 5 maj: Fågelskådningens dag och Fågeltornskampen

Fågeltornet i Järnudda är bemannat från klockan 05:00 fram till lite efter 13:00 denna dag. Vi tävlar mot andra fågeltorn i Sverige och Finland och det gäller att få ihop så många arter som möjligt. Du kan komma ner när du har lust och följa gratisföreställ-ningen från parkett i tornet. Vi räknar de arter som dyker upp under tiden. Allmänhet-en bjuds ut och det brukar dyka upp ganska mycket intresserade som får en inblick i fåglarnas värld.

Ledare: Jan K o Kenneth

 

Onsdag 9 maj: Beckasiner vid Ryningen

Nu är tiden inne för att lyssna efter dubbelbeckasinen vid Ryningen och kanske nå-gon dvärgbeckasin fortfarande finns kvar. Dessutom kan vi hoppas på småfläckig sumphöna och jorduggla.

Samling vid parkeringen informationen norra tornet Ryningen kl.19.30
Ledare: Kenneth

 

Lördag 12 maj: Målsjön och Bjälebo våtmark

Vi åker till Målsjön, en våtmark som restaurerats av Oskarshamnsbygdens Fågel-klubb och fortsätter sedan på grusvägar ner i Bråbygden bland alla gärdsgårdar och hagmarker. Bjälebo våtmark bjuder på svarthakedoppingar och säkert finns mycket annat att kolla på.

Samling gamla Kiosken i Vena. kl 08.00
Ledare Bo L

 

Måndag 14 maj: Kvällspromenad vid norra Hulingen

Vi börjar vid Alkärret och fortsätter vår promenad ner till Silverån och Hembygds-parken. Under tiden kollar vi upp det som dyker upp och lyssnar på det som sjunger. Kanske kungsfiskaren visar sig i Silverån.

Samling Sjöyckans parkering kl 18:00
Ledare: Kenneth

 

Fredag 1 juni

Tillsammans med Naturskyddsföreningen ger vi oss ut i den magiska kvällningen. Vi lyssanr efter nattfågel vid Ryningen och Mörlundaslätten. Gräshoppsångare, näkter-gal, småfläckig sumphöna och nattskärra brukar stå för konserten och kanske dyker någon överraskning upp. Vid denna tid kan det finnas ”lite” mygg vid Ryninngen så ta med skydd mot dessa.

Samling Sundbergs livs Mörlunda. Kl. 21.00
Ledare Jan K

 

Onsdag 6 juni: Vägledalen

Sydväst om Mörlunda ligger en skog som vi inventerat under några år. En fin bäck som rinner genom en dalgång där det finns en rik biologisk mångfald. Den skira grönskan, barrskogen och bäcken kommer att visa upp sin fina försommarskepnad. Torrt på fötter-na rekommenderas då det kan vara blött. Det blir en tur över Mörlundaslätten där det kanske dyker upp något.

Samling vid ICA Mathuset Hultsfred kl. 10.00
Ledare Kenneth

 

Lördag 11 augusti: Röjning av leden vid Ryningen

Vi röjer leden vid Ryningen och spanar på det som dyker upp. Klubben bjuder på grillat eller dylikt.
Anmäl intresse till Jan K senast 9.8 så vet vi hur mycket verktyg/redskap vi behöver ta med.

Samling Stora Torget Hultsfred kl. 10.00
Ledare Jan K och Kenneth

 

Lördag 8 september: Skråle Hie-Stuverydsbäcken Brusaholm

Vi lämnar kommunen och besöker Skråle Hie-Stuverydsbäcken, ett område som blev naturreservat 2009. Genom en 800 m lång ravin rinner Stuverydsbäcken mellan branta bergväggar och stenblock och den omgivande skogen bidrar till den vilda stämningen. Vi vandrar runt i området och bekantar oss med skogens innevånare.

Samling vid Emils snickarbod i Lönneberga kl. 10.00
Ledare Jan Ove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *