Resultat i Fågeltornskampen samt kommande programpunkter

By | 9 maj, 2018
Bofink hanne Foto: Lena Carlsson

Fågeltornet i Järnudda var bemannat under lördagen mellan 05:00 och 13:00 och sammanlagt besöktes evenemanget av 11 personer. Antalet arter slutade på 71 vilket får anses som bra. Bland arterna kan nämnas Småskrake, orre, rördrom, lärkfalk, silltrut och tornseglare. Här kan du läsa om hur det gick för tävlingen i stort

http://birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/fagelskadningens-dag-med-fageltornskampen/

Här är en artlista över de arter vi noterade vid fågeltornet i Järnudda

 Resultat Fågeltornskampen 2018

Nu på onsdag den 9 maj är det dags att ge sig ut och lyssna efter beckasiner vid Ryningen. Både småfläckig sumphöna och dubbelbeckasin har spelat där de senaste dagarna och med vädret finns det goda chanser att den sena kvällen blir magisk vid Emån. Samling vid parkeringen, informationen norra tornet Ryningen, Fågelforsvägen klockan 19:30. Ansvarig Kenneth 

Lördagen den 12 maj åker vi till Målsjön utanför Kristdala  och Bjälebo våtmark i Bråbygden. Vi kan njuta av svarthakedoppingar och det vackra landskapet och säkert dyker något annat spännande upp.                                                                                                                      Samling vid gamla kiosken i Vena klockan 08:00. Ansvarig Bo 

Måndagen den 14 maj tar vi en kvällspromenad från Alkärret vid strandpromenaden Hulingen och fortsätter ner mot Silverån och Hembygdsparken. Längs promenaden lyssnar vi och kollar det som dyker upp. Har vi tur kanske kungsfiskaren visar sig.                 Samling vid Sjölyckans parkering klockan 18:00. Ansvarig Kenneth Rosén

Välkomna!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *