Nytt program ute! På lördag 23.2 bygger vi nya flottar…

By | 20 februari, 2019
Storskrakspar norra Hulingen Foto: Lena Carlsson

Våren ser ut att komma tidigt i år. Om det är för tidigt kommer nog att visa sig för den sista snön är nog inte kommen. Redan har stora mängder gäss kommit till Mörlundaslätten. I lördags 16.2 räknades inte mindre än 1750 rastande in vid Lundtorp. Där fanns både säd-bläs-kanada- och spetsbergsgäss. Även flera sånglärkor hördes sträcka norrut. Annat som sågs under helgen var bl.a. skogsduvor, glador och rastande sångsvan på flera platser. I Silveråns inlopp vid Hembygdsparken finns knipor, gräsänder, storskrakar och gråtrut på plats.

Programmet har kommit ut och kan snart laddas ner från hemsidan. det sträcker sig från 23 feb till 25 aug. Nu på lördag den 23 februari samlas vi åter vid Termit på gamla HultsfredsHusområdet för att bygga skrattmåsflottar. Vi har tidigare byggt tolv flottar och tanken är att vi ska komplettera med fyra till. Förutom skrattmåsar attraheras fisktärnor som häckat med flera par årligen. Även rastande fåglar ses på flottarna. Samling vid porten mitt emot Preem/Frendo klockan 10:00 

 

 

 

 

Nu är nya programmet ute och kommer inom kort att kunna laddas ner från hemsidan också. Det sträcker sig från 23 februari till den 25 augusti. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *