Vi kör Allhelgonaracet i helgen med en utmaning!

By | 3 november, 2021

Denna helg tävlar de olika lokalklubbarna i Småland om att notera flest arter från kl. 00:00 lördag t.o.m. söndag kl: 24:00. Förhoppningsvis kan vi scanna av de flesta miljöer i Hultsfreds kommun och även i år konstatera att det finns fler arter så här års än man tror. De senare åren har vi varit mer aktiva och ju fler som är ute och spanar desto roligare blir det. Antingen du är ute och spanar aktivt eller bara ser något när du är ute och går så kan du rapportera via Artportalen.se eller höra av dig till Kenneth. Förra året lyckades vi vaska fram 105 arter bara en från rekordet. Vi har i år även utmanat alla klubbar att lägga en summa pengar per funnen art i sitt eget område och skänka till fågelskydd i någon form. Vi har beslutat att Fågelklubben Hultsfred lägger 5 kr per art vi hittar i vårt område. Pengarna går till BirdLife Sveriges nystartade kampanj för skogen. Vill du själv bidra med valfritt belopp per art är du naturligtvis välkommen! Du kan stödja kampanjen genom att swisha till: 123-900 56 53 (skriv Skogskampanj).

Du kan följa racet i realtid genom vårt lokallarm BAND där vi hela tiden rapporterar vad vi hittar.

Här är en lista på alla arter vi obsat under racet 2010 – 2020. De gulmarkerade är arter vi haft varje år och de beigefärgade är arter som nästan varit årliga och är fullt möjliga att se. Du kan dessutom använda listan som en egen krysslista. Krysslista 2021

Hoppas vi ses där ute i helgen bland pilfinkar, kungsörnar, sidensvansar, sädgäss och talgoxar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *