Nästa programpunkt EuroBirdWatch 13

By | 10 september, 2013
Stenknäckar Foto: Bengt Falke

Eurobirdwatch 13 inträffar i år 5-6 oktober, då gäller det att rapportera så många sedda fåglar som möjligt.
Vi beger oss till Järnudda på lördag 5 oktober. Där kollar vi först upp sträcket från bergknallen Ståltippen mitt i byn.
Förra året räknade vi inte mindre än 445 passerande rovfåglar på 4 timmar! Vi går även ner till tornet och spanar av Lönnekullaviken.
Samling vid parkeringen till fågeltornet i Järnudda lördag 5 okt kl 09:00  Ledare: Kenneth

Om du kommer senare kan du slå en signal till Kenneth.

Bird Life International vill denna helg få så många människor som möjligt att skåda fågel och att rapportera så många fåglar och fågelarter som möjligt. Rapporterna registreras på www.artportalen.se/birds senast klockan 17 på söndagen. Sverige brukar vara ett av de länder med flest rapporter.

EuroBirdWatch är en del av WorldBirdWatch, som startade redan 1993. och som och hittills har mer än 750 000 människor från hela världen deltagit. Syftet med aktiviteten är att för en bredare publik lyfta fram mångfalden i vår gemensamma fågelfauna och behovet av skydd över gränserna för fåglarna. Det är en poäng att EuroBirdwatch äger rum under fåglarnas sträcktid, eftersom det särskilt väl illustrerar behovet av internationellt samarbete för fågelskyddet.

BirdLife International är ett världsomfattande partnerskap av naturvårdsorganisationer. För närvarande (2011) omfattar BirdLife 117 organi-sationer, främst fågelskydds-organisationer, runt om i världen. I Europa ingår 45 nationella organisationer i partnerskapet. I Sverige företräds BirdLife International av SOF, Sveriges Ornitologiska Förening.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *