Skäggmes

By | 7 september, 2013

Från Wikipedia:

Taxonomi: Skäggmesens taxonomiska hemvist är omtvistad. Den förs till det egna släktet Panurus. Tidigt placerades den i familjen mesfåglar (Paridae) men fördes senare till gruppen papegojnäbbar som både behandlat som en familj, Paradoxornithidae, och enbart som ett släkte Paradoxornis inom familjen sångare (Sylviidae). ITIS placerar fortfarande arten i familjen Sylviidae[2], medan BirdLife International och IUCN för skäggmesen till familjen timalior (Timaliidae). I sjätte upplagan av The Clements Checklist of the Birds of the World som kom ut hösten 2007 föreslås skäggmesen en placering i den helt egna familjen Panuridae.[3]

Här nedanför kan du höra hur den låter (klicka på pilen nedan till vänster)

 

Author: Bengt Falke

Bengt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *