Inventering i Hultåsa

By | 10 november, 2013
Kenneth, Janne och Calle i Hultåsa Foto: Lena Carlss

Janne , Calle och Kenneth i Hultåsa; Foto: Lena Carlsson

Idag den 10 november har vi varit i Hultåsa för att fortsätta inventera denna häftiga mark som kommunen har köpt in. Området vi rörde oss i idag består av barrskog, fina bergsbranter med lövskogsinslag och på sina ställen riktigt gamla träd. Dessutom ligger flera kärr nedanför bergsbranten som bitvis var svårframkomliga. Det var rätt blött i skogen, men det hindrade inte oss sju tappra som deltog. Exkursionen gjordes ihop med Emådalens naturskyddsförening. Det var inte många mossor och lavar som undgick våra nyfikna deltagare!

En Tjäder flög över huvudet på oss när vi tog en välförtjänt fikapaus. Samtidigt kom ca 15 nyfikna Stjärtmesar på besök. I övrigt träffade vi på bl.a. Större hackspett, Gråsiskor, Tofsmes och Domherre.

Kantöra, Foto: Lena Carlsson

Lunglav Foto: Lena Carlsson

Lunglav, Foto: Lena Carlsson

Renlav Foto:  Lena Carlsson

Renlav, Foto: Lena Carlsson

Vitmossa  Foto: Lena Carlsson

Vitmossa, Foto: Lena Carlsson

 

One thought on “Inventering i Hultåsa

  1. Bengt Falke

    Vilken fin artikel detta blev! Snyggt jobbat… det är nog den bästa så här långt!

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *