Beckasiner, röjning och fågelskådningens dag i helgen 8-10 maj

By | 4 maj, 2015
Plattformen Ryningen Foto: Lena Carlsson

Det fattas inte aktiviteter i helgen som kommer så det är bara att välja och vraka!

På fredag 8 maj klockan 19:00 är det samling vid parkeringen till norra tornet vid Ryningen. Vi inväntar kvällningen och att mörkret ska falla då förhoppningsvis beckasinerna kommer igång. Enkel- dvärg och dubbelbeckasin har vi alla chans att höra och kanske årets första näktergal m.m. Vi gör denna aktivitet ihop med Emådalens naturskyddsförening.

Lördagen den 9 maj samlas vi på stora torget i Hultsfred klockan 09:00 för vidare avfärd till Ryningen. Med trimmer, gräsklippare m.m. röjer vi leden vid plattformen och Venentornet. Redskap och det vi behöver får vi låna av kommunen. Om vi blir lite folk kommer det förhoppningsvis inte att ta så lång tid. Meddela gärna Janne K eller Kenneth om du tänker vara med. Klubben bjuder på korv.

Dagen efter på söndagen den 10 maj är det Fågelskådningens dag! Då står vi vid strandpromenaden i närheten av Alkärret från klockan 10:00 till 14:00. Vi räknar alla arter vi ser vid norra Hulingen och visar intresserade vad som finns att titta på och informerar om fågelklubben.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *