En trevlig arbetsdag vid fågeltornet i Järnudda.

By | 22 augusti, 2015
Väloljat gäng vid fågeltornet, Järnudda.

Det blev ett gäng på 6 personer som oljade in fågeltornet i Järnudda på lördagen den 22 aug. Vid lunchtid var arbetet klart och nu står det emot regn och fukt ett par år igen. Vidare slogs vegetationen av klubbens egen lieman. Vidare är leden ner till tornet nu bättre utmärkt på vissa delar med rödmarkerade stolpar. En fiskgjuse och en havsörn bjöd på lite flyguppvisning vid fikat. En fisk låg vid ytan ute på sjön och gjuse gjorde ett försök att snappa upp den men havsörnen lade sig i. Den sänkte sig snabbt ner mot vattenytan och snappade upp den med klorna till fiskgjusens förtret. En slagen gråhäger låg längs leden ner och troligen var en räv inblandad. Vidare hördes trädpiplärkor dra söderut och en fin duvhök seglade över parkeringen uppe i byn när vi var färdiga. En trevlig varm dag vid fågeltornet!

Snart kommer det nya programmet att sättas ihop och har du förslag på eller synpunkter angående aktiviteter så ta kontakt med styrelsen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *