Fågelskådningens dag med fågeltornskampen blev lyckad.

By | 12 maj, 2016
Skrattmås Foto: Lena Carlsson

Fågeltornet i Järnudda var bemannat från 05:30 till lite efter 13:00 denna strålande vårdag. 25 personer besökte oss under förmiddagen och de kom både till fots, båt och kanot. Många hade frågor om fåglar och fick spana in de som anlänt till Lönnekullaviken denna dag. Sammanlagt noterades 65 arter. På morgonen hördes gök från tre, fyra håll och orrarna spelade ner mot Lönnekulla.Buskskvättan sjöng på maden där även enkelbeckasin,krickor, skedänder och sothöna sågs. Ett par snatteränder flög förbi tornet. En svartkråka som tidigare setts dök upp för en kort stund. Lokalpressen i form av Vimmerby Tidning dök upp gjorde ett reportage. ”Våra” skrattmåsflottar börjar bli välbesökta av både änder, tärnor och måsar och på söndagen konstaterades att två par skrattmåsar bestämt sig för att häcka!

Här följer en artlista från Järnudda samt en sammanfattning från hela landet.

Arlista 2016

Fågeltornskampen 2016 sammanfattning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *