Fågelskådningens dag och fågeltornskampen nu på lördag 7 maj!

By | 4 maj, 2016
Brun kärrhök hanne Foto: Lena Carlsson

Nu på lördag 7 maj är det dags för ”Fågeltornskampen” som vi slår samman med ”Fågelskådningens dag”. Mellan klockan 05:00 och lite efter 13:00 är tornet i Järnudda bemannat och både de morgonpigga som de något senare kan kolla in vad som kommit till Lönnekullaviken. Den bruna kärrhöken jagar säkert över vasshavet där rördrommen tutar på och de första svalorna ska vi nog kunna välkomna. Våra egentillverkade skrattmåsflottar börjar så smått intressera både skrattmåsar och fisktärnor och de stora skräntärnorna som just nu rastar väljer ofta flottarna som sittplats. Vi tävlar även i ”Fågeltornskampen” som startade 2011 och i år är både Sverige, Finland och Danmark med och det gäller att observera så många arter som möjligt under 8 timmar. Det blir spännande att se hur många arter vi kan komma upp i då det just nu verkar vara mycket på gång i fågelvärlden. Kanske ägretthägern som funnits några veckor i Hulingen behagar visa sig? Vi återkommer om hur resultatet i tävlingen och vad vi såg.

Ta med dig lite matsäck och kompisar och njut av gratisföreställingen på lördag!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *