Euro Bird Watch nu på lördag 1 oktober

By | 29 september, 2016
Lönnekullaviken
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gyttjebankarna erbjuder fina rastplatser.

På lördag kollar vi in Järnudda. Sträcket är i full gång och i Lönnekullaviken rastar det mängder av fåglar. Det extremt låga vattnet har frilagt gyttjebankar överallt som erbjuder mat. Idag torsdag rastade det bla. 1355 grågås, 75 sädgås, 100 bläsand, 288 kricka och hela 780 tranor! Allt ses från tornet och det är ett mäktigt skådespel när flera havsörnar kommer in i viken och får allt på vingarna. Annat som rastade var bla. 25 enkelbeckasin, 15 kärrsnäppa, 10 större strandpipare och en flock på hela 25 kustpipare. Förhoppningsvis stannar tranorna tills på lördag. Det är samling vid parkeringen i Järnudda kl 09:00.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *