Ingemar Lind till Skeppet i Målilla söndag 23 oktober

By | 20 oktober, 2016

På söndag 23 oktober klockan 17:00 gästar Ingemar Lind Skeppet i Målilla. Inträde 60 kr. Servering/fika. Så här skriver Ingemar Lind själv…

Nordisk vildmark Fjället i mitt hjärta.

Fjället i mitt hjärta är en hyllning till det landskap som jag haft som hemmamarker sedan början av 90-talet. Även denna gång är det årstidsväxlingarna som är själva tråden i filmen. Vårvintern med det magiska ljuset. Flyttfåglarnas ankomst och med dem alla ljudupplevelser. Fjällrävar, myskoxar, dubbelbeckasinspelet, blåhaken, midnattssolens mästersångare, fjällpipare, lappsparv är några av fjällets innevånare. Högfjället med blommande lappljung, fjällsippor och isranunkel hör också till bilden av detta landskap som jag tagit, just till mitt hjärta. Som vanligt är det naturens egna ljud som står för musiken. Vinden, porlande bäckar i snösmältningstid, fågelsång och, inte minst, den så eftertraktade tystnaden. Denna bristvara i vårt moderna samhälle. Välkomna till några av mina smultronställen.

Kvällen inleds, som vanligt, med en stillbildsdel ,kallad ”Fågelmöten ”. Under en dryg timme en tidig vårdag blev en liten sten i strandkanten den enda lediga viloplatsen för alla nyanlända småfåglar. Ett ymnigt snöfall var orsaken. Många möten hann jag dokumentera med min kamera innan snön tinat undan så pass att fler viloplatser blivit tillgängliga. Om denna korta vårdag handlar kvällens inledning.

Tänndalen Ingemar Lind.

One thought on “Ingemar Lind till Skeppet i Målilla söndag 23 oktober

  1. Bengt Falke

    Synd att vi missade denna… Jag antar att det var rätt fantastiskt?

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *