Dags för Vinterfåglar Inpå Knuten… och flottbygge åt skrattmåsarna

By | 23 januari, 2017
Tofsmes Foto: Lena Carlsson

Nu är det alltså dags för årets Vinterfåglar Inpå Knuten, där du räknar dina gäster på din fågelmatning. Den 27 – 30 januari genomförs den årliga fågelräkningen som startade 2006. Det är alltså tolfte året som evenemanget genomförs. Klicka på länken så kommer du till Bird Life Sverige där du kan läsa mer.

http://www.birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/vinterfaglar-inpa-knuten-1.0.231.1/

Skrattmås Foto: Lena Carlsson

Skrattmås Foto: Lena Carlsson

På lördag den 28 januari är det återigen dags att bygga ett antal flottar till skrattmåsarna i Lönnekullaviken. Vi har tidigare sammanlagt byggt åtta flottar och förhoppningsvis får vi ihop fyra till på lördag. Förutom ett antal skrattmåspar som häckade senaste sommaren valde några fisktärnepar flottarna som sin häckningsplats. Vi träffas klockan 09:00 vidporten mitt emot Frendo och håller sedan till på  Termit på gamla Hultsfreds Husområdet. Det brukar ta några timmar och flottarna placeras ut senare i vår som en aktivitet i programmet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *