Byggda flottar, Vinterfåglar och Tåkern…

By | 31 januari, 2017
Koncentrerade flottbyggare Foto: Jan Karlsson

                                                                                                                                                                                                                                                           

Sex män och en flotte... Foto: Jan Karlsson

Sex män och en flotte… Foto: Jan Karlsson

I lördags den 28 januari samlades vi sex personer och på några timmar så var fyra nya skrattmåsflottar klara för leverans. De kommer att sättas u tlängre fram i vår och blir en aktivitet i programmet. Vi har tidigare tillverkat åtta flottar som nu börjar attrahera både lite skrattmås och fisktärnor. Många fåglar har flottarna som viloplats och ibland kan det ses både hägrar, skräntärnor och storskarv.

Över helgen har det även räknats ”Vinterfåglar Inpå Knuten” och roligt nog uppmärksammar media detta arrangemang som lockar alltfler för varje år. Kalmar län ligger tillsammans med Dalarna just nu bäst till vad gäller antalet deltagare som räknar. Vi återkommer när resultatet för hela landet är klart.

Nu på söndag 5 februari  drar vi iväg till Tåkern med Fågelklubben! Det är samling vid Råsebäcks Livs klockan 07:00 och vi beräknar att komma tillbaka i kvällningen. Förhoppningsvis får vi soligt och fint väder och möten med skäggmesar i vassarna. Ta med fika för hela dagen. Ansvariga är Jan K och Kenneth. Hoppas vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *