Smålandsracet nu i helgen lördag 2 – söndag 3 november

By | 29 oktober, 2019
Tallbit Foto: Lena Carlsson

Tallbit hanne Foto: Lena Carlsson

Nu i helgen är det återigen dags för Smålandsracet där lokalklubbarna i Småland letar arter under 48 timmar. Från lördag 2 november klockan 00:00 till söndag klockan 24:00 pågår det hela. Det brukar finnas fler fågelarter än man kanske tror under denna tid och flera överraskningar brukar dyka upp. De senaste åren har vi varit riktigt aktiva och fått ihop riktigt många arter och ju fler vi är som är ute desto roligare blir det. Vi är flera som kommer att vara ute och skåda och är du ute själv så behöver du bara höra av dig till Kenneth, Lena eller Jan K om du sett något. Har du vårt lokallarm Band så kan du följa det hela och dessutom rapporter via detta också. På lördagskvällen blir det antagligen en liten träff med käk och taktiksnack inför söndagen. Trots att kylan nu dragit ner över oss så finns det mycket kvar. I Hulingen sågs ägretthägrar och i Silverån en kungsfiskare igår. Mycket gäss och änder finns fortfarande kvar och förhoppningsvis kommer vi att få se tallbiten, den stora invasionsarten denna höst. De har redan setts i Alsarp Vena, Målilla, Mörlunda och senast igår i centrala Hultsfred. Bilden ovan är tagen i Hultsfreds Hembygdspark på måndagen där ett par höll till i en rönn under hela dagen. Vädret ska bli varmare under helgen med sydliga vindar, mulet och eventuellt lite regn. Hoppas vi ses eller hörs av där ute!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *