Dags för Smålandsracet i helgen!

By | 28 oktober, 2020
Bengt Falke

Kanske det dyker upp någon sen forsärla?  Foto  Bengt Falke

Nu i helgen lördag 31.10 tom söndagen 1.11 räknar vi under 48 timmar fågelarter igen! Utlyst som en tävling mellan fågelklubbarna i Småland. Förutsättningarna är mycket olika för de olika klubbarna och någon ”vinst” ’är inte att räkna med. Däremot är det spännande att leta reda på de där fåglarna man kanske inte trodde var kvar vi den här tiden på året. En rödhake blir lika spännande som en havsörn och glädjen över en sothöna kan bli stor! ett trevligt sätt att skåda tillsammans även om vi inte är tillsammans. Du kan själv vara ute och sedan rapportera på Artportalen vad du sett eller så kontaktar du någon i vår klubb som noterar vad du sett. Ett bra sätt att hålla koll på helgen är vårt lokallarm BAND där du kan följa hur arterna droppar in. Förhoppningsvis hamnar vi någonstans uppe runt 90 arter. Förutsättningarna är goda med en mild höst och mycket fåglar kvar. Så ut med er i helgen! Ta en promenad, kolla in fågelmatningen eller ge er ut någonstans. Vi återkommer om hur det gick.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *