Dags för Smålandsracet igen!

By | 27 oktober, 2015
Berglärka Foto: Lena Carlsson

Då var det återigen dags för det årliga Smålandsracet, en tävling mellan smålandsklubbarna. Det gäller att se/höra så många arter som möjligt från 00:00 lördag till söndag 24:00. Förra året kom vi på 6:e plats med 106 arter vilket är rekord. Med tanke på den ganska fågelfattiga hösten kan det bli svårt att komma upp i den siffran men fåglarna bjuder som bekant på överraskningar. Kanske en berglärka som den här ovan dyker upp någonstans?Vi kommer att vara ett gäng som delar upp oss och kollar av kommunen och vill du hänga på så hör av dig! Om du spanar ensam så kan du antingen rapportera dina observationer på Artportalen eller skicka ett mail/sms till Kenneth.

Skäggmes Foto: Lena Carlsson

Skäggmes Foto: Lena Carlsson

Du kan också meddela om du bestämmer dig för att kolla av ett speciellt område.Via vårt lokallarm Lineband håller vi kontakten i fält och vill du ladda ner det gratisprogrammet finns information om hur du gör under fliken ”Lokallarm”. Om du inte har börjat fågelmatningen ännu kan det vara dags nu så kanske det dyker upp något spännande       inför helgen. Det finns många platser att kolla upp i våra trakter och med lite tur kan det dyka upp något bara ni tar en liten promenad. En art som är på gång just nu är skäggmes som kan dyka upp i vassar. På bilden är det en nyfiken ungfågel som undrar vad som är på gång. Eventuellt kommer det att bli en träff på lördagskvällen med lite käk och taktikupplägg inför söndagen. Hoppas vi ses under helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *