Nya skrattmåsflottar utsatta!

By | 2 april, 2016
Skrattmåsflottarna foto: Lena Carlsson

Bofink-och rödhakesång mötte de sex personer som hade mött upp vid parkeringen i Järnudda på lördag förmiddag.

Det var dags att sätta ut de fyra nytillverkade skrattmåsflottarna i Lönnekullaviken. Med eka forslades material ner till tornet där flottarna kläddes in med gräs. En hård sydvästvind gjorde att de tappra roddarna fick lite väl mycket träning i armmusklerna. Efter väl utfört arbete blev det korvgrillning och fika vid söderbänken på tornet. I viken var det liv på fåglarna. Bland allt som sågs kan nämnas tre glador som drog omkring med några ormvråkar över strandskogen i norr. Ca 25-30 bläsgäss och 30 krickor samt en hanne stjärtand rastade i viken där även skäggdoppingar och skrattmåsar var på plats. I södra sjön tutade en rördrom för fullt och en sädesärla drog över uppe i byn. De som grillade blev väl inrökta såsom korven. Dagens skådarnostalgi bestod i kikare modell äldre plus en termos gjord på Junes fabriker i Jönköping dekorerad med tryck från Sigfrid Durangos fågelbok ”Fåglarna i Färg” från 1950/60 talet. Nu återstår att se om det blir något resultat med flottarna i år. En mycket fin och trevlig dag ute vid tornet i Järnudda!

Janne grillar Foto Lena Carlsson

Janne grillar Foto Lena Carlsson

Skådarnostalgi Foto Lena Carlsson

Skådarnostalgi Foto Lena Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *