Gäss och örnar på Mörlundaslätten söndag 30 oktober

By | 26 oktober, 2016
Grågäss Foto: Lena Carlsson

På söndag bär det av ner mot Mörlundaslätten och kanske det blir ett besök nere vid Ryningen också. Nu brukar det finnas riktigt mycket rastande gäss nere på slätten. Vi kan garanterat se sädgås och förhoppningsvis även spetsbergs-bläs- och vitkindade gäss. Enstaka grågäss kan vara kvar också och det är just grågäs som ses på bilden ovan.

Havsörn 2k Foto: Lena Carlsson

Havsörn 2k Foto: Lena Carlsson

Även örnarna brukar hålla koll på gässen och se om det finns någon potentiell middag gående någonstans. Havsörn och även ibland någon kungsörn kan dyka upp. Den senaste kylan har även dragit ner vinterhämplingar, varfåglar och sidensvansar. Finns det mycket fågel på slätten kan det bli ett fint gratis skådespel så här på senhösten. Detta är en exkursion ihop med Naturskyddsföreningen och det är samling vid Sundbergs Livs i Mörlunda klockan 09:00. Ansvarig är Janne Karlsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *