Dags för Smålandsracet igen!

By | 1 november, 2016
Sidensvans Foto: lena Carlsson
Gransångare Foto: Lena Carlsson

Gransångare Foto: Lena Carlsson

Då var det återigen dags för det årliga Smålandsracet, en tävling mellan smålandsklubbarna. Det gäller att se/höra så många arter som möjligt från 00:00 lördag 5 nov till söndag 6 nov 24:00. Vintern har startat sitt grepp om oss och det blir spännande att se vad som finns kvar i helgen. Med den tidigare ihållande ostvinden har mycket fåglar dragit in men den begynnande kylan och nordvinden får kanske många att ge sig av. Vädret till helgen verkar inte bli så bra, åtminstone inte på lördagen med snöblandat regn i prognosen. 2014 gick vi över 100-strecket med 106 arter och hamnade på 6:e plats bland 19 medverkande lag. Förra året kom vi upp i 97 arter och delade 7:e platsen med Vimmerby bland 18 medverkande lag. Vi kommer att vara ett gäng som delar upp oss och kollar av kommunen och vill du hänga på så hör av dig! Om du spanar ensam så kan du antingen rapportera dina observationer på Artportalen eller skicka ett mail/sms till Kenneth. Du kan också meddela om du bestämmer dig för att kolla av ett speciellt område.  Via vårt lokallarm Lineband håller vi kontakten i fält och vill du ladda ner det gratisprogrammet finns information om hur du gör under fliken ”Lokallarm”. Om du inte har börjat fågelmatningen ännu kan det vara dags nu så kanske det dyker upp något spännande inför helgen. Det finns många platser att kolla upp i våra trakter och med lite tur kan det dyka upp något bara ni tar en liten promenad. Eventuellt kommer det att bli en träff på lördagskvällen med lite käk och taktikupplägg inför söndagen. Ta på er varmt, fixa matsäck och ge er ut i novembervädret och leta fåglar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *