Gäss och örnar på Mörlundaslätten söndagen den 29 oktober

By | 25 oktober, 2017
Havsörn ad Mörlundaslätten Foto: Lena Carlsson

Gammal havsörn spanar från Eneberg på Mörlundaslätten   Foto: Lena Carlsson.                                     

På söndag den 29 oktober bär det av ut på Mörlundaslätten. Förhoppningsvis finns många gäss fortfarande kvar. De senaste veckorna har över 2000 rastat på fälten och det har varit grå-säd-bläs-vitkindad-  och prutgås. Flera örnar håller till runt slätten och kollar ifall alla mår bra… Sedan många år kör vi denna aktivitet tillsammans med Naturskyddsföreningen. Vi kollar av slätten och fortsätter ner till Ryningen där vi besöker något av tornen.    Vi samlas vid Sundbergs Livs i Mörlunda kl. 09:00 Ansvarig: Janne K

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *